Lectorale rede

Dit keer geen blog, maar een uitnodiging voor mijn lectorale rede. Op 25 juni houd ik mijn rede met als titel ‘Waarden wegen. Technologie en het goede leven’. Van harte welkom bij Saxion in Deventer. Uitnodiging lectorale rede Martine Vonk

De lectorale rede Waarden Wegen is hier te downloaden.

Technologie is overal om ons heen en raakt meer en meer verweven met ons leven. Deze groeiende verwevenheid vraagt om reflectie op de vraag hoe we technologie zo kunnen vormgeven, dat deze bijdraagt aan de kwaliteit van ons leven. Een belangrijk proces hierbij is het wegen van waarden, zowel op micro- als macroniveau.
In mijn lectoraat onderscheid ik twee onderzoekslijnen. De ene lijn gaat in op duurzaamheid en richt zich o.a. op vraagstukken rond Clean Tech, technologie die de impact op het milieu minimaliseert. De andere lijn is gericht op de impact van techniekontwerp op mensen, o.a. in de gezondheidszorg en rond informatietechnologie.

Als methodiek wil ik graag de narratieve methode toepassen: de rol van verhalen in de wisselwerking van technologie met mensen en de natuurlijke leefomgeving.

Geen reacties.

Reactie plaatsen

U moet zijn ingelogd om een reactie te plaatsen.